• Hurtig leveringForsendelse inden for 24 timer
  • Fri fragt over 600 DKK
  • 30 dages returret
I dag: 10.00 – 16.00

Få hjælp på telefonen

Find vores telefontider her:

Mandag til Fredag: 10.00 - 16.00
Lørdag og Søndag: 10.00 - 15.00
Sorter stigende

7 vare(r)

Lidt ballade

03/05/2016 09.27

Det er lige meget hvad vi laver, bare det ikke er morsomt.

Så har vi forår og et af den kølige slags. De som ikke faldt om af influenza, blev lagt ned af sommertidens optimisme og lyse morgener. I min søns skole kom så de 14 dages obligatoriske, vi skal løbe hver morgen tid. Jeg kan huske det fra sidst år hvor den lille fyr startede med glade smileys på sit evalueringsskema og endte med flest citroner hen ad vejen.

Da han opdagede at det var nu han igen skulle i gang med løberiet, kom der gang i flugtreaktionen med alt fra jeg er syg til jeg dør af det.

Som gammel travhest tænkte jeg at så slemt kan det ikke være og bestemte mig for at løbe med den lille fyr. Men det var det: Alle børnene fra 0 til 4 klasse blev stillet op på rækker i skolegården. En af lærerene stillede sig op på en bænk der var ved at brase sammen og lavede ti sprællemænd og så begav de sig afsted på den 3 km lange rute.

Jeg havde lillebror med på cykel og vi kom staks helt i bagtroppen. En af lærerne råbte, at når det her var overstået så var det snart weekend.

Nu ved jeg ikke helt hvad der står i folkeskolens paragraf om idræt, sikkert noget om sociale kompetencer, men nok ikke så meget om, at det skal være sjovt og lystbetonet at bevæge sig.

Nu forslog jeg den lille fyr, at vi kunne være turbosnegle, vi rykkede op i feltet, vi lavede gadedrengeløb. Vi gik lidt igen, turbosnegle, og nogle af børnene rundt om kom med på legen.

Det hele endte med at vi legede os frem i feltet og kom gennem de tre km med smil på læberne.

Så det er nok ikke lige meget hvad vi laver, det må godt være morsomt at bevæge sig og med leg så kan det være at vi også som voksne laver lidt bevægelse, ikke bare af pligt eller for at vinde men fordi vi kan huske det legende element i det at bevæge sig.

Ofte er det de få der er de hurtigste inden for en sport, der høster den største anerkendelse og i kraft af det bliver ved med at dyrke sport på højt niveau - ofte med skader og mangel på glæde med sport over tid.

Finder man det legende element i det man laver er chancen for at vi bevæger os hele livet større og det er vel det egentlige mål med at bevæge sig?

Skrevet i Motivation af Kjell Andreassen

Så er det snart forår

15/03/2016 10.41

Så er det snart vår, og alting springer ud og man kan atter se drengene løbe efter pigerne.

Der bliver trænet igennem her hvor lyset kommer tilbage, og traditionen tro er det her, hvor vi ofte sætter træningsintensiteten op – men sammen med det kommer skaderne. Hvorfor får jeg altid bøvl med knæet, når jeg nu var kommet godt i gang ?

Læs mere..
Skrevet i Gode tips Skader af Kjell Andreassen

Så er vi havnet midt i julekvababbelsen - med fede spiser og alt andet det fører med sig af fristelser... - men med udsigt til lysere dage og igen flere udendørsaktiviteter. Lad det være mit julebudskab og nytårsfortsæt: Brug dine omgivelser, naturen, til træning. Stranden, skoven, børnenes legeplads, bænken. Vær ligeglad med omgivelsernes kiggen på dine træningspas når du laver maverulninger på bænken, armhævninger i gyngestativet, korte intervaller op ad bakken og achillestræning på trappen. Vi er designet til at bevæge os i naturen - og det miljø der omgiver os. Du behøver ikke at købe medlemskort og der er åbent 24 timer i døgnet.

Læs mere..
Skrevet i Motivation af Kjell Andreassen

Sådan undgå du løbeskader

21/05/2015 15.33

duomaxduomax by GrejGuide.dk

De fleste har sikkert på et eller andet tidspunkt i sin idrætskarriere været udsat for at komme til skade. Sprinteren med stræk i en lægmuskel, fodboldspilleren med lyskeproblemer, tennisspilleren med skulderskade og håndbold med ankel og knæ skader. Kan vi undgå skader ved at træne smart? - Det er der nogle der mener og måske er det afgørende, at man, selv om man er motionist, tænker langsigtet når det gælder træning og at komme i form. Jeg møder mange der bruger 3 - 4 måneder til at træne op til maraton - ofte med skader som det eneste resultat. De løber måske 30 km, som den længste distance én gang inden selve løbet, den resterende træning er ofte små ture. Kroppen kender derfor ikke den fulde distance og chancen for for skader er derfor stor.

Læs mere..
Skrevet i Gode tips af Kjell Andreassen

Tømmermændsturen

02/01/2015 12.37

Dagen der på og løb – en god cocktail? - Og lidt om hvordan du bevarer løbemotivationen i vinterens kulde, blæst og mørke..

Tømmermændsturen! 

Du vågner på sofaen efter julefrokosten eller nytårsaften med en følelse af grød i hovedet og sand i munden. Udenfor er der en kold østenvind og det eneste du ikke lige kan komme i tanke om er at tage ud og løbe dig en tur, men som dagen skrider frem tager du alligevel løbetøjet på og trasker dig en tur ud i kulden. 

Læs mere..
Skrevet i Motivation af Kjell Andreassen

God Løbetur

14/10/2014 15.23

7 - August 9, 2011Løbere ved Risskov af Anton Tanderup på Flickr

De fleste kender nok Storm P´s streg, manden der kommer pustende og fortæller den ventende mand: ”Jeg har lige løbet 20 km”, hvormed der svarers tilbage: ”Var der nogen efter dem?” . Eller som min nabo råbte da jeg kom pustende forbi: Nå har du været ude og løbe livet af dig. Nogle gør det fordi de hader det, andre fordi (citat) ”ellers bliver jeg fed”. Andre nyder faktisk sine ture, både sommer som vinter, i al slags vejr og savner det i perioder med skader eller for meget om ørerne.

Læs mere..
Skrevet i Motivation af Kjell Andreassen

Sporthamburg.dk har nu fornøjelsen af at præsentere vores nye blog for alle sportsudøvere – ”Fysioterapeuten”. For os ligger bloggen i naturlig forlængelse af det vores kunder på sporthamburg.dk efterspørger – vores sportsartikler. Med dette nye blog tiltag er det nu muligt også at få en faglig sparring på de spørgsmål, som ikke nødvendigvis er produktorienteret som f.eks. gode råd til træningsøvelser, vejledning og hjælp til pleje af skader, input til genoptræning og motivation – spørgsmål som måske også kan være med til at hjælpe dig I at træffe det rigtige valg, når du vælger sportsudstyr.

Læs mere..
Skrevet i Nyt af Sporthamburg.dk
Sorter stigende

7 vare(r)